Stort kørekort til lastbil (C) eller bus (D).

Skal du bruge et stort kørekort til Lastbil (C) eller Bus (D), så kan Kørelærernes hus hjælpe dig godt på vej, imod nye muligheder i trafikken.

For at du kan få et stort kørekort til Lastbil eller Bus, så skal du have et almindeligt kørekort til bil

Minimumskravene for at få dit C kørekort eller D kørekort er som følger:

  • 16 Teorilektioner
  • 14 Kørelektioner på vej inkl. mørkekørsel
  • 4 Lektioner på køreteknisk anlæg

Skal du bruge en Chaufføruddannelse til et stort kørekort?

Krav ved kørsel af lastbil med stort kørekort C

Hvis du tager et stort kørekort til lasbil og skal bruge det til godskørsel, skal du efterfølgende tage chaufføruddannelsen. Chaufføruddannelsen er et kursus af 4 ugers varighed.

Skal du ikke bruge lastbilkørekortet til kørsel, som har godslignende karakter, er der IKKE et krav om du skal gennemgå chaufføruddannelsen. Det betyder at skal du f.eks. bruge lastbilen til at fragte en maskine, som du selv skal bruge – f.eks. en minigraver, så behøver du ikke gennemgå chaufføruddannelsen.

Krav ved kørsel af bus med stort kørekort D

  • Hvis du som fører IKKE modtager betaling for at føre bussen

Hvis du ikke modtager betaling for at køre bussen, f.eks. hvis du som ulønnet i en idrætsforening skal køre holdet til et stævne er der ikke krav til at du skal have en chaufføruddanelse.  Der stilles kun krav til, at du som fører har stort kørekort kategori D.
Hvis føreren ikke modtager betaling af nogen art for at føre bussen, f.eks. et ulønnet medlem af en idrætsforening, skal vedkommende ved kørsel i Danmark ikke opfylde krav til uddannelse. Der stilles således kun krav om kørekort til kategori D (bus), derudover må din kørsel kun være i Danmark.

  • Ren privat buskørsel

Skal du kun bruge et stort kørekort D til privatkørsel, kørsel med famile og nære venner, er der heller ikke krav om en chaufføruddannelse, heller ikke hvis du skal køre i udlandet.